krantenartikel nhd 2-1-2019


’Geen vertrouwen meer in gemeentesecretaris Landsmeer’

Debbie de Vries

Gisteren om 21:27

LANDSMEER

De ondernemingsraad (OR) van de gemeente Landsmeer heeft het vertrouwen in gemeentesecretaris Paul Menting opgezegd.

De OR vraagt nu aan het college om het contract van Menting dat op 31 december afliep niet te verlengen tot 1 maart 2019.

Er heerst al langere tijd onvrede onder het personeel over het huidige personeelsbeleid en het functioneren van Menting. Volgens de OR bestaat er onder het personeel een gebrek aan gevoel van veiligheid. Het gedrag van de gemeentesecretaris wordt door de ambtenaren beschreven als intimiderend, autoritair en zonder inleving in de persoon. Dit schrijft de OR in een brief aan het college.

Het ziekteverzuim is hoog. Ruim 6% van de 55 vaste medewerkers is ziek of ziek geweest. Een van de oorzaken hiervan is de werkdruk die als absurd hoog wordt ervaren.

Over het gevoerde personeelsbeleid bestaat onbegrip waardoor er een gebrek aan vertrouwen is, aldus de OR. ,,Nieuwe medewerkers komen al geruime tijd via-via binnen, waarmee er geen ordentelijke sollicitatieprocedures worden gevolgd. Managers wisselen elkaar met grote regelmaat af, vacatures zijn de afgelopen jaren niet tot nauwelijks opengesteld. Ineens is er iemand in een functie benoemd, zonder inspraak en zonder medeweten.’’ Menting is sinds 2013 gemeentesecretaris in Landsmeer. Hij is officieel in dienst bij de gemeente Amsterdam en gedetacheerd in Landsmeer.

Het college was niet bereikbaar voor commentaar.