brief A’dam 21-01-2019


De angst die voor Amsterdam door Landsmeer was gecreëerd, is onterecht.

13-2-2019

Positief Landsmeer  vindt de folder van de gemeente Landsmeer (uitgave begin feb 2019) bijna propaganda.  Het college (niet de raad) heeft de gemeentelijke folder opgesteld. Hieronder de juiste informatie van Amsterdam die ook aan het college van Landsmeer is gezonden.

Stichting BreekBouw MooiBouw  (BBMB) heeft via onze oude partijgenoot Debby Mulder opnieuw gevraagd aan de Gemeente Amsterdam over de stand van zaken (zie mail van stichting BBMB) . De stichting kreeg hetzelfde antwoord als in 2014 wat we ook al medegedeeld hebben aan de gemeente Landsmeer . Door gemeentebestuur Landsmeer is echter Amsterdam consequent onterecht negatief bericht en weggepoetst. Niet zo eerlijk.

Waarnemend burgemeester van der Stoel doet dat ook (zie kranten artikel). Niet iedereen weet wat er speelt. De enquete 2015 gaf een verkeerd beeld. Referenda zijn toen afgewezen. Edam-Volendam is er bij de haren bijgesleept.

Oostzaan en Wormerland willen nog steeds ambtelijk samenwerken en dan behoud Landsmeer zijn zelfstandigheid. Als we dan toch willen fuseren, kiezen wij voor Amsterdam.

maar misschien moeten de Landsmeerders zich eerst via een referendum uitspreken wat men wil. Wel zo eerlijk!

Antwoord Gemeente Amsterdam 21-01-2019, klik hier