Dorpse karakter en Dorpsbelang


Behoud van het dorpse karakter en Dorpsbelang

Dit is natuurlijk een breed begrip. Er zou een balans moeten zijn tussen wat kan en wenselijk is met al de veranderingen om ons heen, waarbij we de identiteit van Landsmeer kunnen behouden; een paar uitgangspunten zijn:

De groene omgeving en relatieve laagbouw en rust zou het uitgangspunt moeten blijven voor de identiteit van Landsmeer, Den Ilp en Purmerland

De infrastructuur en wegen hebben goed onderhoud nodig en bij elk nieuw project goed overwegen hoe het geheel in te richten, in te passen in de omgeving en de infrastructuur (verkeer) af te stemmen. Dat verkeer wordt nogal eens vergeten.

Een soort afgeschermd parkeerterrein/overslag aan het begin van Landsmeer waar zwaar verkeer kan parkeren en niet door het dorps hoeft. Ok (bewaakte) parkeer terein vor de vele bestelbusjes en dubbele auto om de parkeerdruk te doen verminderen. en het terrein kan tevens dienst doen  voor andere invullingen.

Karakteristieke gebouwen behouden voor Landsmeer en die karakteristieke voorkeur geven in bouwvorm bij projecten in Landsmeer, Den Ilp en Purmerland

OPENLUCHT ZWEMBAD DE BREEK is uniek en moet blijven!!! Positief Landsmeer wil er een gemeentelijk monument van maken om sluiting te voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *