Partijen en gemeente info


Beste lezers,

We hebben besloten niet veel over de andere partijen te schrijven op het laatst tijdens de verkiezing 21 maart 2018 . Iedereen heeft toch zo zijn beeld. De partijen hadden, aan de hand van de burgemeester, gemeente Landsmeer voorbereid voor opheffing. Veel ambtenaren hebben Landsmeer al verlaten. hoe gaat t nu verder (25-3-’18)?

Bij opheffing van de gemeente hebben alle andere partijen (ook lokaal Landsmeer, niet te verwarren met Positief Landsmeer) hun pijlen op Edam-Volendam gezet. Onbegrijpelijk vindt Positief-Landsmeer, dat is te ver  weg. Purmerend en het Noord-Hollandskanaal zitten er tussen. Landsmeer wordt dan in onze optiek een rest-gemeente. Net zoals Purmerland dicht bij Purmerend ligt, ligt Landsmeer voor de Edam-Volendammers dichtbij Amsterdam.

Wij kiezen bij opheffing van de gemeente Landsmeer voor fusie met  Amsterdam met zijn voordelen, maar willen dat opnieuw eerst voorleggen aan de Landsmeerse bevolking, Wij willen niet in strijd handelen met de eerder genomen beslissing in 2015 voor Oostzaan,Wormerland en Waterland. Het Landsmeerse bestuur heeft Oostzaan en Wormerland in 2017 aan de kant gezet, maar geen nieuw besluit willen nemen. De andere partijen doen nog voorkomen alsof dat een optie is. En gemeente Waterland heeft (nu  21-03-’18) 4 miljoentekort. Nogmaals, wij kiezen bij opheffing voor Amsterdam met de vele voordelen

Naar aanleiding van voorpagina artikel Kompas 20 maart 2018 het volgende;

De huidige waarnemend burgemeester heeft opdracht gegeven om onderzoeksbureau Motivaction een peiling te houden onder de kiezers. Dit waren volgens Marc de Jong 87 kiezers. Dat is 1% van de kiezers!?! De gemeente kent kennelijk heel veel waarde toe aan de discutabele uitkomst.  Positief Landsmeer  is als enige partij van Landsmeer geweerd van de stemkijker, (als men klikt op ons logo staat er “geen informatie beschikbaar”, terwijl wij wel informatie wilden aanleveren.) Dit komt bij ons over als beïnvloeding van de kiezer. En dàt voor een burgemeester die geacht wordt boven de partijen te staan. Toch kunnen de kiezers hierdoor beïnvloed worden? Dit hoort toch niet bij democratische verkiezingen?